Frida Karlsson i tårar efter succén: ”Jag är jättechockad”

Uppdaterad
Publicerad

En lycklig och känslosam Frida Karlsson, 19, stannade till i den mixade zonen efter sitt sensationella VM-silver.

Det har bara gått lite mer än en vecka sedan junioren gjorde världscupdebut.

– Jag är jättechockad och förvånad. Det här hade jag inte ens kunnat drömma om, säger hon till SVT Sport.

Efter en enorm insats på damernas 10 kilometer klassiskt slutade supertalangen Frida Karlsson tvåa och tog sin första VM-medalj i karriären.

Efteråt hade hon nära till tårar när hon stannade vid SVT:s intervjumikrofon.

– Det här hade jag inte ens kunnat drömma om. Jag fattar fortfarande ingenting. Det kommer ta tid att smälta det här. Jag är så himla glad och nöjd och stolt, säger hon.

– Jag var inte ens säker på att få åka till VM så att jag tar medalj är nog över allas förväntningar och långt över mina egna.

”I mitt livs form”

Det är bara lite mer än en vecka sedan som den 19-åriga junioren gjorde debut i världscupen. I dag matchade hon segraren och suveränen Therese Johaug när det gällde som allra mest.

– Det är jättestort. Jag är i mitt livs form och det känns så himla kul att kunna göra mina bästa lopp på VM, säger Karlsson.

– När man hamnar i de stora sammanhangen är det viktigt att man behåller fokuset på sin egen åkning och genomförandet. Det tycker jag att vi har lyckats bra med, fortsätter hon.

Om själva loppet säger hon:

– Jag tänkte att det var möjligt att jag kunde vara i ledning med tanke på mitt startnummer. Men fler och fler folk kom in i målfållan och jag fick sitta kvar i ledarstolen. Jag tryckte verkligen på i slutet och plockade ut allt som fanns i kroppen.

Se intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.