Frida Karlsson om energibrist: ”Nätterna brukar vara de svåraste”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson blev avstängd 2019 på grund av hälsoproblem. Nu berättar hon om utmaningarna som fortfarande finns – men hyllar samtidigt landslaget för att de tagit ämnet på allvar.

– Det är en utmaning för alla. De dagar vi kör tuffa intervallpass brukar nätterna vara de svåraste, säger hon.

I en SVT Play-serie i två delar berättar skidskytten Hanna Öberg om problemen hon haft att få i sig tillräckligt med energi.

Vi passade på att prata om samma ämne med Frida Karlsson under längdskidpremiären i Ruka.

– Vi tränar väldigt väldigt hårt och det blir ett stort uttag. Vi har fått en himla skola i det här av vår dietist.

I december 2019 kablades rubrikerna ut om att Frida Karlsson stoppades på grund av hälsoproblem. Ett hårt slag för stjärnan och även för landslaget som tog frågan på stort allvar.

– Sedan jag hade problem för två år sedan känns det som att förbundet har tagit tag i det ännu mer. Vi har lagt större fokus på det i laget, säger hon och fortsätter:

– Jag kan bara säga att alla försöker sköta det här väldigt optimalt.

”En utmaning för alla”

Hanna Öberg pratar om att hon framför allt haft svårt att få i sig tillräckligt med mat på kvällen för att stå sig på energin hela natten. Något som Karlsson känner igen.

– Det är en utmaning för alla. De dagar vi kör tuffa intervallpass brukar nätterna vara de svåraste att få i sig nog med kolhydrater.

Se serien ”Hanna Öberg – att drabbas av energibrist” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.