Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Längdstjärnan Frida Karlsson är bara 21 år gammal, men redan har hon hunnit med framgångar och motgångar. 2019 slog hon igenom på allvar, och tog sensationellt tre medaljer på VM i Seefeld. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Frida Karlsson – så slog stjärnan igenom

Uppdaterad
Publicerad

Längdstjärnan Frida Karlsson är bara 21 år gammal, men redan har hon hunnit med framgångar och motgångar. 2019 slog hon igenom på allvar, och tog sensationellt tre medaljer på VM i Seefeld.

Tidslinje:

17 februari 2019

Frida Karlsson gör debut i världscupen, och slutar på en imponerande sjundeplats.

26 februari 2019

Står för en smått sensationell insats på 10 km, och slutar tvåa bakom Therese Johaug.

28 februari 2019

Sverige knäcker Norge i stafetten, och Frida Karlsson kör andrasträckan. På sistasträckan spurtar Stina Nilsson hem den svenska guldmedaljen.

9 december 2019

Frida Karlsson får tävlingsförbud från skidförbundet, som är oroade över hennes hälsa och hennes näringsintag. Några månader senare är hon tillbaka i tävlingen igen. VM avslutas med att Frida även säkrar ett brons på 30 km.

7 mars 2020

Frida tar första världscupsegern, i klassiska Holmenkollen. Loppet avgörs med en rafflande duell med Johaug, där Frida är den klart starkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer