Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson: ”Tråkigt att tävlingssäsongen skulle ta slut”

Uppdaterad
Publicerad

Världscuptävlingen i sprint i USA är inställd och det svenska distanslaget har beslutat att inte åka över till Kanada för världscupavslutningen. Det innebär att säsongen är över för längdåkarna.

– Jag har verkligen sett fram emot slutet av den här säsongen, säger Frida Karlsson.

Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla och resterande delar av distanslaget, både herrar och damer, stannar hemma och åker inte till världscupavslutningen i Kanada.

Det innebär att säsongen nu är över för åkarna.

Corona och idrott

Frida Karlssons säsong, som varit kort på grund av att hon var avstängd på grund av hälsoskäl, avslutades därmed med en seger i Holmenkollens tremil.

Karlsson är dock besviken över slutet.

– Det känns såklart väldigt tråkigt att tävlingssäsongen skulle ta slut när den för mig egentligen precis börjat. Jag har haft en väldigt bra känsla i kroppen och verkligen sett fram emot slutet av den här säsongen. Samtidigt känner jag en trygghet i att förbundet tar kloka beslut. Nu börjar planeringen för nästa säsong, säger hon i ett pressmeddelande.

”Känner en tomhet”

Charlotte Kalla har förståelse för beslutet, men även hon är besviken.

”Jag känner en tomhet. Jag var färdigpackad för en sista intensiv period av resande med väskor uppradade för Kanada, SM, fjällen och New York när beskedet kom från Svenska skidförbundet. Jag har förståelse att vi behöver agera i den svåra situationen världen befinner sig i. För egen del ser jag det som en utmaning att acceptera att jag inte kan ha kontroll och lägga långa planer. Den största hjälpen för mig är rutiner, min träning och att ta dag för dag”, skriver Charlotte Kalla i ett sms till SVT Sport.

Sprintlaget med bland annat Linn Svahn och Jonna Sundling är däremot på plats i Kanada och ska, som det är i nuläget, tävla på lördag och söndag.

ARKIV: Karlsson knäcker Johaug i Holmenkollen – se spurten här (7 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet