Frida Karlsson ser ut att stå över SM. Foto: TT

Frida Karlsson står över SM i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson står över helgens sprinttävlingar i Ulricehamn.

Nu står det även klart att hon står över nästa veckas SM.

– Per (Nilsson, hennes tränare), Frida och tränarna i landslaget kom överens om det, säger hennes mamma och manager, Mia Karlsson.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Frida Karlsson ”visat tecken på överträning”. Uppgifterna tillbakavisades senare av landslagsledningen och hennes personliga tränare Per Nilsson, som hävdade att ”möjligen är lite muskulärt belastad”.

Dock stod hon över helgens sprinttävlingar i Ulricehamn, och nu ser det även ut som att hon inte kommer till start vid SM i Borås. Hennes namn finns nämligen inte med på listan över anmälda åkare till tävlingarna, och anmälningstiden har gått ut.

– Per (Nilsson, hennes tränare), Frida och tränarna i landslaget kom överens om det. Det är ju långa resor och mycket, och de har en plan, säger hennes mamma och manager, Mia Karlsson, som säger att Karlssons form går åt rätt håll:

– Vi träffade henne på myren tidigare i dag när hon var ute och åkte. Det ser bra ut.

”Piggare och piggare”

Landslagschefen Anders Byström ger även han positiva rapporter.

– Är det överbelastat muskulärt så är det bra att vila musklerna och helt enkelt ge dem till till återhämtning, säger han till SVT Sport, och fortsätter lite senare:

– Hon känner sig piggare och piggare.

”Varit på fel sida”

SVT Sports expert Mathias Fredriksson anser att beslutet att stå över SM är rätt.

– Som jag tolkar det har hon nog varit på fel sida en sväng. Så det är helt rätt att inte åka SM, är man tveksam är det bättre att stå över, säger han.

Även Halfvarsson avstår

Redan under lördagen kom indikationer på att även Calle Halfvarsson står över SM. Något han nu själv bekräftar.

”VM är årets mål och om jag ska hinna komma i form behöver jag dessvärre stå över SM. Vi har gjort lite tester under veckan som visar att jag har bra syresättningsförmåga men är övertränad i de snabba muskelfiberna. Därav behöver jag lägga om träningen inför VM” skriver han på Instagram.

KLIPP: Hör Frida Karlsson berätta om vurporna i comebacken (29 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.