Foto: Bildbyrån

Frida Karlssons besvikelse efter petningen: ”Han har ju varit viktig för mig”

Uppdaterad
Publicerad
Frida Karlsson missade stora delar av den gångna säsongen på grund av hälsoskäl. En viktig stöttepelare blev läkaren Magnus Oscarsson – men han kommer inte att fortsätta i landslaget. Ett besked som gör stjärnan besviken.
– Det är klart. Han har ju varit viktig för mig, säger 20-åringen till Expressen.

Efter världscuppremiären i Ruka, Finland, i fjol stoppade landslagets medicinska team Frida Karlsson från att tävla.

– Vi gjorde nyligen en hälsokontroll och Frida uppfyller inte kriterierna. Ur ett hälsoperspektiv måste vi ta beslutet att hon drar ner på allt under en period, sa landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SVT Sport då.

Oscarsson blev sedan en av nyckelpersonerna under Karlssons kamp för att komma tillbaka till startlinjen.

– I och med vad som hände förra säsongen har jag fått en till stöttepelare i mitt team runt mig, och det är ju det medicinska teamet och jag är trygg i det. Och jag har ju mycket mer kunskap nu än jämfört med ett år tillbaka, har Karlsson tidigare berättar för SVT Sport.

Men i den nya landslagsorganisationen finns inte läkaren Magnus Oscarsson med, vilket Aftonbladet berättade i början av juni.

– Jag hade gärna sett att Magnus fått vara kvar, säger Karlsson nu till Expressen och menar att hon är besviken över beskedet.

– Det är klart. Han har ju varit viktig för mig.

Läkarveteran tillbaka i landslaget

Under måndagen presenterades det nya det medicinska teamet. Istället för ett fast team kommer förbundet samarbeta med GHP Idrottscentrum, en specialistklinik i Stockholm som är fokuserad på idrotts- och allmänmedicin. Den tidigare längdlandslagsläkaren, Per ”Pliggen” Andersson, är grundare av kliniken och kommer därmed få en central roll i längdlandslaget.

– Jag är verkligen entusiastisk över att få komma tillbaka till längdverksamheten, säger Andersson i ett pressmeddelande.

– Tillsammans kommer vi göra allt för att stötta åkarna och lägga grunden till fortsatta svenska framgångar.

Här kopplar Frida Karlsson av med golf: ”Nu kommer jag få massa tekniktips” (7/6 – 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson kopplar av med golf: ”Nu kommer jag få massa tekniktips”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer