Karlssons ord efter rappet: ”Det får stå för henne”. Foto: TT

Frida Karlssons ord efter rappet: ”Det får stå för henne”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en händelserik första världscupsprint för stortalangen Frida Karlsson. Hon blev rappad av ryskan Julija Belorukova i kvartsfinalen, men tog sig vidare till final.

Hon fick se Charlotte Kalla ramla och hon lyckades bli femma i finalen.

– Hon sa att jag var yvig, men vad hon gör är upp till henne, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Det var i kvartsfinalen när Frida Karlsson gick ut framför ryskan i spåret och träffade henne med staven som hon svarade med ett till synes våldsamt rapp.

Men efteråt tonade Karlsson ner händelsen.

– Jag kände det, men det gjorde inte så ont. Hon sa att jag var yvig, men vad hon gör är upp till henne. Jag är inte sur, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

När Charlotte Kalla ramlade i duell med Jessica Diggins kunde Frida Karlsson smita förbi på utsidan och sedan gå till final.

”Visar att jag kan detta också”

– Jag tror att de gick tajt där och jag kom förbi på yttern, väldigt tråkigt för henne, säger Karlsson.

Till slut blev det trippelt svenskt i topp i det som var den sista sprinten den här säsongen. Frida Karlsson blev femma i finalen.

– Det är häftigt, vilket starkt sprintlag. Det känns kul inför nästa säsong.

Din mamma var mycket imponerad över dig och sa att du ju visst kan köra sprint och fristil. Vad tänker du när du hör det?

– Det är klart att jag får mer självförtroende. Det har varit mycket snack om att jag inte kan köra klassiskt och sprint, men nu visar jag att jag kan det också.

Julija Belorukova blev sedan diskad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.