Glädjebeskedet efter skadan: Stina Nilsson kör skidor igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter den svåra lårskadan, som ännu hotar VM-starten, har Stina Nilsson börjat röra på sig på skidor.

– Hon är glad och motiverad och vill verkligen stå på startlinjen i VM, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

– Teamet runt Stina har gjort ett fantastiskt jobb. Hon har börjat röra sig på skidor, det är dock inte tal om någon hårdare belastning i dagsläget, berättar Magnus Oscarsson, ansvarig läkare för längdlandslaget i ett pressutskick.           

Landslagsledningen är försiktigt optimistiskt vad gäller Stina Nilssons rehab. Hon kör ännu så länge bara fristil i lugnt tempo.

VM-vintern

– Det är glädjande att hon kunna knäppa på sig skidorna att det går framåt och vi hoppas givetvis att Stina hinner bli klar för start till VM. Vi känner extra vibbar säger landslagschefen Rikard Grip.    

Det var i Otepääs sprint för två veckor sedan som Nilsson kastade fram benet i samband med målgången i semifinalen och råkade ut för en bristning. VM i Seefeld inleds med den individuella sprinten torsdagen den 21 februari.                                       

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet