Oscar Svensson. Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet: Oskar Svensson tillbaka efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Svensson skadade knät under helgens skidpremiär i Gällivare. Men skadan verkar inte vara värre än att han är startklar till helgens världscuppremiär i finska Ruka.

– Det funkade bra, det kändes fint när han åkte, det var positivt, säger Oskar Svenssons tränare Mattias Nilsson till Radiosporten.

Innan landslagsåkaren Oskar Svensson tappade staven, och då också skadade knät, var han på väg mot ett väldigt bra lopp över 15 kilometer klassiskt under lördagen.

Vid 4,3 kilometer noterades 22-åringen på en tid före toppduon Jens Burman och Dario Cologna, men sedan råkade han trampa på sin egen stav, varpå den också gick av.

– Jag var inne i världens flyt och det kändes riktigt bra, men där tappade jag fokus och det tog lång tid innan jag fick en ny stav, sa Svensson då.

– Han såg väldigt stark ut i öppningen där innan incidenten kom, säger Oskar Svenssons tränare Mattias Nilsson till Radiosporten.

ARKIV: Här tappar Oskar Svensson staven under femmilen i Holmenkollen (9 mars 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.