Golberg: ”Hoppas inte detta är en ny standard för sprint”

Uppdaterad
Publicerad

Pål Golberg slutade fyra i sprintfinalen men var efteråt kritisk till tävlingsformen uppför skidbacken i Åre.

– Det var säkert kul för publiken men vi ska inte förflytta oss så långt ifrån det vi egentligen håller på med. Jag känner att vi är lite försökskaniner, säger han till SVT Sport.

Dagens etapp i Ski Tour bjöd på en omdiskuterad sprint uppför den alpina VM-backen i Åre – en extrem tävling som blev en tuff utmaning för åkarna.

Norrmannen Pål Golberg, som nu leder touren totalt före ryssen Alexander Bolsjunov, var trots sin fjärdeplats kritisk efteråt.

– Det är säkert kul att titta på men det är långt ifrån det vi håller på med egentligen. Johannes (Hösflot Kläbo) vinner ändå, och på så sätt så är det ungefär samma resultat ändå. Men jag hoppas inte att det här är en ny standard för sprint, säger Golberg till SVT Sport.

Du vill inte se fler sådana här tävlingar i världscupen?

– Nej, då måste jag lägga om träningen. Det var för all del säkert kul för publiken men vi ska inte förflytta oss så långt ifrån det vi egentligen håller på med. Jag känner att vi är lite försökskaniner. Är detta vägen att gå tycker jag att det är dumt.

Se Kläbos ryck i herrfinalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.