Stina Nilsson grinar illa efter målgång. Foto: SVT

Gråtande Nilsson anlände till hotellet

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson skadade sig i Otepääs sprint och stod över finalen. När hon återvände till hotellet grät den svenska skidstjärnan och ville inte ge intervjuer.

Om en månad invigs VM i österrikiska Seefeld. För Stina Nilsson kan det bli en kamp mot klockan om att hinna bli frisk till mästerskapet.

När den svenska sprintdrottningen fällde sig vid målgång i semifinalen av Otepääs klassiska sprint sträckte hon sig i det högra benet. Kort senare kom beskedet att hon skulle avstå finalen.

– Hon fick en känning i insida lår när hon fällde sig. Vi tror att det rör sig om en mjukdelsskada och nu sätter vi tryck för att få bort blödningen. Hon har ont och blev orolig men ville själv åka. Men det går inte att chansa. Vi får vänta några dagar och se hur lång tid det tar att läka skadan, säger fysioterapeuten Marcus Bystedt till SVT Sport. 

Står över söndagens lopp

När Stina Nilsson en stund senare återvände till hotellet grät hon och ville inte ge några intervjuer. Något beslut om när hon lämnar estländska Otepää är inte tagit i nuläget, menar landslagsledningen.

Nilsson hade inför lördagens tävling fem raka sprintsegrar. Nu kommer hon stå över söndagens klassiska lopp över 10 kilometer.

Tre världscuphelger återstår innan VM startar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.