Grip djupt imponerad av Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara svenska folket och SVT:s experter som hyllar Charlotte Kallas insats under tremilen. Även förbundskapten Rikard Grip är rörd efter VM-bronset. ”Att lyckas på det sättet på hemmaplan, jag är djupt djupt imponerad”, säger han.

Charlotte Kalla bröts ned, räknades bort – och stod för en makalös avslutning som gav VM-brons.

Insatsen hyllas, inte helt oväntat, av förbundskapten Rikard Grip.

VM i Falun

– Det var lite fram och tillbaks men Charlotte gör ju en fantastisk avslutning. Hon hade en liten svacka men sedan fick hon lite extra dricka ute på banan och piggade på sig lite, och åkte ju fantastiskt fort på slutet, säger han till SVt Sport.

Med dagens bronsmedalj till smalingen fick Charlotte Kalla med sig fyra VM-medaljer från Falun: två brons, ett silver och ett guld.

– Att lyckas på det sättet på hemmaplan, jag är djupt djupt imponerad, säger förbundskaptenen.

”Bleckur har fått sitt internationella genombrott”

Även Sofia Bleckur stod för en mycket bra insats och slutade femma på tremilen.

– Hon har gjort det helt fantastiskt, hon har kämpat och krigat på i flera år och jag ser det som att hon har fått ett internationellt genombrott här nu. Det är fantastiskt kul att hon får medalj i stafetten, det är hon verkligen värd, konstaterar Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet