Rikard Grip: ”Frida Karlsson är fortfarande aktuell för VM”. Foto: Bildbyrån

Grip: ”Hon är fortfarande aktuell”

Publicerad

VM-truppen till för längdåkarna till Seefeld tas ut i morgon. Att Frida Karlsson inte kunde köra under SM-veckan i Sundsvall har inte förstört hennes chanser att bli uttagen. Det säger förbundskaptenen Rikard Grip.
– Alla individer har chansen, ju fortare man har åkt desto större chans har man att ta en plats i laget, säger han till SVT Sport.

I dag kom beskedet att det svenska stjärnskottet Frida Karlsson missar även morgondagens masstart under SM-veckan i Sundsvall. Ett besked som eventuellt skulle kunna ha försämrats hennes chanser till en plats i VM-truppen.

Men förbundskaptenen håller det öppet.

– Vi ser på en helhet över hela säsongen. Vi ser ju inte bara på en SM-vecka, sen är det positivt att vara med och kunna tävla och åka fort, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Besked kring Stina Nilsson dröjer

– Vi tar ut laget i morgon. Alla individer har chansen, ju fortare man har åkt desto större chans har man att ta en plats i laget, fortsätter föbundskaptenen.

Vad är status på Stina?

– Hon fortsätter att jobba stenhårt på sin rehabilitering. Sakta men säkert kommer hon att kunna belasta mer. Vi har inget nytt kring eventuella möjligheter att åka och kommer inte kunna komma med några besked förrän om tre veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer