Rikard Grip säger att det fortfarande finns hopp om Stina Nilssons VM-deltagande. Foto: Bildbyrån

VM-hoppet lever fortfarande för Stina Nilsson

Publicerad

Det var för lite mer än en vecka sedan som mardrömsbeskedet kom – svenska sprintstjärnan Stina Nilsson riskerar att missa VM. Men än har inte något definitivt nej kommit, och förbundskaptenen Rikard Grip lever på hoppet.
– Det finns ett litet kanske fortfarande, och det hoppet är något som vi inte kommer ge upp i första taget.

Det var i semifinalen i världscuptävling i estniska Otepää som Stina Nilsson skadade sig. Nilsson fällde sig vid målgången och blev tvåa, men ramlade och höll sig för låret vid mållinjen.

Sedan kom beskedet – Sveriges största medaljhopp ser ut att missa VM i Seefeld.

– Normalt sett tar en sådan här skada mer än fyra veckor att komma tillbaka i från, sa landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SVT Sport då.

Under SM-veckan i Sundsvall fick Rikard Grip frågan om Stina Nilsson – och ännu är dörren inte helt stängd för 25-åringen. 

– För Stinas del så, hon jobbar hårt i rehabiliteringsprocessen och får hjälp med behandlingar och liknande, säger Grip till SVT Sport.

– Det finns ett litet kanske fortfarande, och det hoppet är något som vi inte kommer ge upp i första taget.

VM i Seefeld drar igång torsdagen 21 februari och SVT Sport sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer