Grip: ”Stina är inställd på att starta”

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Stina Nilsson går en kamp mot klockan inför torsdagens VM-sprint i Seefeld.

Landslagschefen Rikard Grip räknar med att hon står på startlinjen.

– Vi både tror och hoppas att hon gör det, säger han till SVT Sport.

Stina Nilsson befinner sig just nu i österrikiska Seefeld där hon rehabiliterar sitt skadade lår och testar spåren för att rädda VM-drömmen.

Ett tag kändes mästerskapet långt borta – men nu börjar läget ljusna.

– Vi både tror och hoppas att Stina står på startlinjen på torsdag. Det är vår ambition. Men vi är fortfarande ödmjuka inför att det är en balansgång och att det fortfarande kan ske bakslag, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

– I dagsläget är det däremot ingenting som tyder på att det ska hända.

”Rehaben har gått fantastiskt bra”

Nilssons rehab går framåt, och hon har inte haft några bakslag den senaste veckan. Samtidigt har träningen stegrats.

Tränar hon med full belastning nu?

– Hon har gjort pass som gör att hon är redo för att starta. Passen är precis som vanligt, det handlar mer om att hitta en balans i totalbelastningen, säger Grip.

Vad säger Stina själv om skadan?

– Hon är inställd på att starta på torsdag, men vi vet också att det här är ett helt annat läge än för de andra åkarna som inte har någon skada med sig i bagaget. Därför måste vi utvärdera det här dag för dag.

Ni låter mer hoppfulla nu än för ett par veckor sedan?

– Ja, absolut, annars hade hon inte varit på plats i Seefeld. Det har gått fantastiskt bra med rehabiliteringen så vår tanke är att Stina startar på torsdag, säger Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.