Jonna Sundling under världscupen i Lillehammer 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån

Grönt ljus för skidvärldscupen i Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Norge gör nu nya undantag för utländska idrottare att resa in i landet. Därmed ser det ut som om EM-matcherna i handboll i december kan spelas som planerat, men utan publik. Även skidvärldscupen i Lillehammer i december kan arrangeras med fullt internationellt deltagande.

– Det var goda nyheter från regeringen i dag om undantag från inreserestriktionerna för världscupåkarna i längdgrenarna i Lillehammer december, säger Erik Røste, ordförande i det norska skidförbundet.

Han välkomnar också beskedet att regeringen öppnar för en publik på 600 personer i Lillehammer.

Corona och idrott

– Det gör att vi kan planera för en vintersäsong som närmar sig det normala. Det är mycket viktigt och en god motivation för alla, både aktiva, tränare, ledare och föräldrar som nu förbereder sig för en ny vintersäsong.

Kritik mot svenska regeringen

Även för Europacupmatcher i handboll görs undantag från Helsedirektoratets inreseregler, säger kulturminister Abid Raja (V) på en presskonferens. Tidigare har Raja gett klartecken för de norska fotbollsherrarnas kommande landskamper mot Serbien, Rumänien och Nordirland på Ullevål.

I Sverige har det funnits en debatt om samma fråga och efter att världscuptävlingarna i skidskytte i Östersund flyttades därifrån så har idrotten riktat kritik mot den svenska regeringen.

ARKIV: Grip om att Östersund tappar världscuptävlingar (28 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet