Marit Björgen och Therese Johaug. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

”Rädd att Johaug kommer förstöra spänningen”

Publicerad

Till vintern får Therese Johaug tävla i världscupen igen. Redan nu fruktar norskorna att spänningen kommer att försvinna. – Jag är rädd att hon kommer att förstöra spänningen, säger Ragnhild Haga till NRK.

Världscupen är över för den här gången och kampen om totalen var intressant enda in i mål. Det har varit flera namn med och kämpat om segrarna den här säsongen men den spänningen fruktar norska Ragnhild Haga kommer frösvinna.

– Jag har sett att Björgen och Johaug har kört några pass tillsammans i Holmenkollen, och jag kunde inte låta bli att le åt hur långt före Therese är. Jag tror att Marit känner att hon måste skärpa sig, säger Haga till NRK.

Therese Johaug har inte tävlat på två säsonger då hon varit, och är, avstängd för dopning. Men i april är hennes 18 månaders straff avtjänat och hon kommer vara tillbaka i världscupen till vintern.

”Rädd att hon förstör spänningen”

– Vi får se nästa säsong om Therese är ett hav före oss eller om det blir jämt. Jag är rädd att hon kommer att förstöra spänningen lite. Men vi andra ska försöka, säger Haga.

Marit Björgen erkänner att det varit svårt att hänga med.

– Det är svårt att jämföra varje pass, men jag tror att Therese har höjt sig sedan hon körde i världscupen sist, säger Björgen.

”Har varit väldigt motiverad”

– Vi kommer nog att se henne i toppen på de längre distanserna. Jag fruktar, eller fruktar, jag vet att hon kommer att vara väldigt stark. Hon har sett bra ut. Hon har varit väldigt motiverad och har gjort ett bra jobb träningsmässigt, tekniskt och ja... De har gjort ett bra jobb.

Björgen har inte tagit beslut om huruvida hon kommer att lägga skidorna på hyllan nu eller om hon kör en säsong till. Men Johaugs comeback motiverar henne.

– Då vet jag att jag måste jobba med saker för att vara i toppen. Då är man på hugget för att göra jobbet.

– Vi får se hur jag gör efter påsk. Nu är jag väldigt glad för en fin avslutning på säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer