Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Häggström har kämpat länge för framgången Foto: Bildbyrån

Häggström: ”Något jag aldrig trodde skulle hända”

Uppdaterad
Publicerad

27-åriga Johan Häggström slog till med karriärens bästa individuella resultat i sprinten i Dresden för några veckor sen när han blev trea. En framgång han har kämpat länge för.
– Jag har aldrig varit någon juniorstjärna eller något utan jag har krigat på utanför landslaget ända till förra året, säger Johan Häggström till SVT Sport.

Längdskidåkaren Johan Häggström är vad man skulle kunna beskriva som en ”late bloomer”. Han tog sina första pallplatser i världscupen i Dresden för några veckor sen som 27-åring.

– Jag har försökt smälta de lite grann men man kan fortfarande inte föreställa sig de riktigt, säger Johan Häggström.

Nära att lägga av

Häggström var aldrig någon stjärna i ungdomsåren eller under juniortiden, han har hela tiden kämpat på vid sidan om.

Har det funnit gånger du funderat på att ge upp drömmen?

Självklart har det funnits tider när man har tvekat och funderat på vad man ska göra med framtiden, speciellt nu på senare år när man blivit lite äldre men jag är glad att jag fortsatte, säger Johan Häggström.

Tillbaka i Oberstorf

I helgen är det tävlingar i tyska Oberstorf, de blir första tävlingarna efter succén i Dresden. Johan har laddat upp hemma hos föräldrarna i Lilla Lappträsk utanför Kalix och i sin studentlägenhet i Umeå.

– På lördag är de skiathlon och då ska jag vila min tid och försöka hänga med och göra en bra avslutning. På söndag är det sprint och jag vill åtminstone vara med och kriga i en semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer