Foto: Bildbyrån

Halfvarsson: ”Får försöka styra skutan”

Uppdaterad
Publicerad

”Är Calle Halfvarsson mogen att axla ansvaret och bära upp ett svenskt herrlandslag?”. Det var frågan som SVT Sports kommentator Jacob Hård ställde i en krönika nyligen. Nu kommer svaret.

– Nu är man snart där att man får försöka styra skutan med Sverige, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson har nyss avslutat en säsong som inleddes starkt, men som avslutades betydligt tyngre – och som nu är över efter att han tagit beslut om operation av sina bihålor.

”Superladdad för nästa säsong”

Men 28-åringen ser fram emot kommande säsong, där OS i Sydkorea är det stora målet.

– Jag är superladdad. Nu tycker jag att det här med en operationen är en lättnad. Det har varit jobbigt med alla problem, och att jag varit borta länge i olika omgångar har varit väldigt tråkigt. Så därför ser jag väldigt mycket fram mot säsongen som kommer, säger Halfvarsson till SVT Sport.

När SVT Sports kommentator Jacob Hård summerade den svenska längdsäsongen, konstaterade han att ”Charlotte Kalla och Stina Nilsson var de lysande svenska stjärnorna i en säsong där det blev allt tydligare att det var på damsidan den svenska styrkan fanns” samtidigt som ”läget ett helt annat på herrsidan. Stjärnor som rimligtvis passerat sitt bästa – och glest i leden bakom”.

”Man får försöka styra skutan med Sverige”

Hård funderade kring om Calle Halfvarsson är mogen att axla ansvaret och ta steget från ung och lovande till att bära upp ett svenskt herrlandslag.

För SVT Sport berättar Halfvarsson att han ser fram emot en framtida roll som ledare i landslaget, där stjärnor som Johan Olsson och Marcus Hellner börjar se slutet på sina karriärer.

– Nu är man snart där, att man får försöka styra skutan med Sverige, när man själv är en av de äldsta, och får försöka leda de juniorer som kommer upp framöver, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.