Calle Halvarsson var inte nära en topplacering i dagens lopp. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson: ”Inte kul att tävla mot avstängda”

Uppdaterad
Publicerad

Jevgenij Belov, avstängd från alla olympiska tävlingar på grund av dopning, vann dagens 15 km i Davos.

– Det är inte kul att tävla mot de som varit dopningsavstängda, säger Calle Halfvarsson till Aftonbladet.

Calle Halfvarsson har fått en tuff start på säsongen. I dagens 15 km fristil i Davos blev han näst bäste svensk på 16:e plats.

Men rubrikerna stals av OS-avstängde Jevgenij Belov som vann, 0,9 sekunder före franske tvåan Maurice Manificat. I en intervju med Aftonbladet erkänner Halfvarsson missnöje över vinnaren.

– Man ser aldrig fram emot att... eller det är inte kul att tävla mot de som varit dopningsavstängda. Men det finns ju en regel att de får komma tillbaka och tävla och då är det bara att acceptera, säger han.

Ryske tränaren till motatack

Den ryske tränaren Markus Cramer var inte sen med att svara på kritiken:

– Jag förstår inte varför han säger så. Jag tycker det är löjligt sagt! Ingen av våra åkare har någonsin lämnat ett positivt dopningsprov. Calle kanske borde fokusera på sig själv och se till att träna bättre... nej, han är uppenbarligen en dålig förlorare, säger Cramer till Aftonbladet.

Ryske Sergej Ustiugov gjorde comeback efter ett elva månader långt uppehåll, men slutade på 25:e plats. Ledaren av den totala världscupen, ryske Alexander Bolshunov, kom inte till start på grund av förkylning.

– Jag var rätt trött i början och fick slita igenom det här loppet, det gick för trögt uppåt. Jag tycker att inställningen och känslan i kroppen är lite bättre, men fortfarande inte helt bra, så jag behöver en julledighet, säger Halfvarsson till SVT Sport efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.