Calle Halfvarsson byter tillfälligt sport Foto: Bildbyrån

Halfvarsson kliver in på fotbollsplanen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska längdstjärnan Calle Halfvarsson byter sport. Tillfälligt. På lördag är det tänkt att han ska spela fotboll i division sex för Äppelbo som möter Gagnef.

Men enligt längdlandslaget kommer Halfvarsson inte att spela fotboll.

– Det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger landslagschefen, Anders Byström till Expressen.

Om Calle Halfvarsson kommer till spel tar han sannolikt plats som yttermittfältare.

– Jag skulle gissa på det, så jag får springa lite, och får lite träning samtidigt, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Han kommer i sådana fall till spel utan att ha tränat med laget.

– Jag har alltid varit intresserad av fotboll, och har alltid tyckt att det är roligt att spela och kolla på fotboll. Och så har jag en kompis som spelar i Äppelbo som frågade om jag ville vara med i någon match. Men jag hade ingen licens, så de fick kolla upp det, och det löste sig ganska fort, så helt plötsligt var jag med i laget, säger Calle Halfvarsson om hur det gick till när han blev fotbollsspelare.

Helt på ny på fotbollsplanen är han dock inte.

– Jag spelade fotboll tills jag var 14 år, sedan var det dags att börja välja sport, och när jag kom in på skidgymnasiet i Mora så lade jag av med fotbollen, säger han.

Möter serieledarna

Och nog kan Äppelbo AIK behöva förstärkning. I seriepremiären blev det förlust, 2-6, borta mot Bjursås och samtidigt vann lördagens motståndare, serieledande Gagnef, sin premiär mot Leksand med hela 7-0.

– Nu vet jag inte hur bra Gagnef är, men är jag med så hoppas jag att vi vinner, säger Calle Halfvarsson.

Och spelar han så räknar han med att göra mål...

– Ja, jag skulle bli besviken annars, jag skulle bli väldigt besviken om jag inte gör mål, säger Calle Halfvarsson.

Men några glidtacklingar blir det inte från skidstjärnans sida.

– Nej, jag kommer nog ta det ganska försiktigt med tanke på skaderisken, och får satsa mer på långa löpningar och finlir, säger han.

Om det nu blir något spel.

– Jag har åkt på en segdragen förkylning som hållit på en vecka, men det är på väg att avta. Så vi får se om jag är frisk på fredag så jag kan vara spelklar till på lördag, säger Calle Halfvarsson.

Längdlandslaget dementerar

Enligt längdlandslaget kommer Halfvarsson inte att spela fotboll.

– Det har blivit en höna av en fjäder. Som jag har förstått det känner han en kille som spelar i laget och de har pratat om han skulle kunna vara med och spela. Men det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger landslagschefen, Anders Byström till Expressen.

Halvarssons agent, Magnus Larsson, meddelar att det inte blir något spel på lördag.

– Han kommer inte att spela med Äppelbo AIK på lördag, för han är förkyld. Är man förkyld ska man inte spela fotboll. Sen får vi se om det kan bli något längre fram, men då handlar det snarare om att han hoppar in i två minuter som en kul grej. Han har fullt fokus på skidkarriären.

KLIPP: På hemmaplan med Calle Halfvarsson (30 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.