Halfvarsson i helgens världscup. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson magsjuk: ”Klart att det oroar”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson fick en kanonstart på säsongen och leder just nu världscupen. Men inför helgens tävlingar har 27-åringen drabbats av magproblem. ”Magen är ju viktigt – det är klart att det oroar lite”, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Tvåa i sprinten och sjua i distansloppet. Efter helgens fina resultat leder Calle Halfvarsson för första gången den totala världscupen.

Men efter söndagens lopp i Ruka, som slutade med en sjundeplats, fick svensken ont i magen och mådde illa.

– Jag har varit lite risig i kistan efter. Det har varit lite väl mycket fokus på det tyvärr, säger Halfvarsson när SVT Sport träffar honom i Lillehammer.

Om det kommer störa honom under morgondagens sprint, är ännu för tidigt att säga.

– Jag har varit lite halvtaskig, vi får se hur kroppen svarar.

Har du kunnat träna för fullt?

– Ja, det har jag kunnat gjort ändå. Men träningen har varit tung eftersom man inte har kunnat vara med i magen riktigt.

Är det här något som oroar dig?

– Lite grann, magen är ju viktigt, den tar ju upp den näring som man trycker i sig. Så det är klart att det oroar lite.

Tävlingarna i Lillehammer inleds med sprint imorgon, 5 respektive 10 km fristil på lördag, och avslutas med jaktstart i klassisk stil på söndag.

SVT sänder alla tävlingar. Se alla hålltider här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.