Calle Halfvarsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Halfvarsson sågar sig själv: ”Förväntningarna är inte speciellt höga”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson är en av herrarna som kör lördagens skiathlon.

Men svensken verkar inte tro särskilt mycket sig själv i tävlingen.

– Förväntningarna är inte speciellt höga nu, säger han.

Calle Halfvarsson har haft en tung säsong men på lördag är han en av åkarna som kör skiathlonen i VM. Men svensken verkar själv knappt tro att det ska gå bra på VM.

– Det är en ovisshet som jag lever i inför loppet i morgon och framöver mot kommande distanser, säger han till SVT Sport.

Hur är det att komma till ett mästerskap med en ovisshet?

– Det är tufft, det är inte så man vill gå in i ett mästerskap. Man vill ha en trygghet att det gått bra tidigare men den osäkerheten som varit under den här säsongen är inte rolig att ha med sig.

”Inte speciellt höga”

Han berättar också att han sänkt kraven på sig själv införmästerskapet.

– Ja, jag kommer vilja lika mycket som jag alltid vill och när jag går in till start i morgon så gör jag det med en tro att det kanske vänder. Men förväntningarna är inte speciellt höga nu.

Så du känner inte att det har vänt?

– Nej, utan det får vi se i morgon om det finns någon tendens till det.

”Har inte jättestora förhoppningar”

Inte heller SVT:s expert Mathias Fredriksson tror att Halfvarsson ska få någon framskjuten placering.

– Nej det är inte särskilt lovande att känna så. Men att Calle har sänkt förväntningarna, det tror jag till och med kan vara positivt. Ibland tror jag det låser sig lite för att han vill så mycket och höjer upp sig själv men så skiter han i det om det är en tyngre period. Men jag har inte jättestora förhoppningar på Calle, säger han i Vinterstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.