Halfvarsson utslagen i sprinten efter nytt stavstrul

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson var aldrig nära att ta sig vidare från sprintkvalet i Falun. Svensken satte staven mellan benen redan efter 100 meter, ramlade och bröt staven.

– Det är bara klantigt. Det är första gången jag ramlar i vinter tror jag och då lyckas jag göra det här, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Säsongen har inte blivit vad Calle Halfvarsson hoppats på. Han lämnade VM i Seefeld utan medalj, sedan han bland annat brutit staven precis i starten av sitt kvartsfinalheat i sprinttävlingen.

I dag grinade oturen Halfvarsson i ansiktet igen. I kvalet i Faluns världscupsprint var svensken hela 18 sekunder efter vinnaren Johannes Hösflot Kläbo och aldrig nära att gå vidare.

Åkte hela kvalet med en stav

Redan efter 100 meter satte Halvarsson staven mellan benen och fick åka hela kvalet med en bruten stav. I mål var trugan på staven helt splittrad.

– Det är bara klantigt. Det är första gången jag ramlar i vinter tror jag och då lyckas jag göra det här. När jag skulle få en ny stav sen så fick jag inte av mig remmen, säger Halfvarsson till SVT Sport.

– Det enda som är bra är väl att jag får lite mer vila inför i morgon (15 km massstart).

Totalt tog sig åtta svenskar vidare till kvartsfinal.

Resultat sprintkval fristil:

1) Johannes Hösflot Kläbo, Norge, 2.33,38

2) Federico Pellegrino, Italien, +1,26

3) Alexander Bolsjunov, Ryssland, 2,22

10) Viktor Thorn, Sverige, 4,50

11) Oskar Svensson, Sverige, 4,56

12) Martin Bergström, 4,77

15) Marcus Grate, Sverige, 5,27

20) Teodor Peterson, Sverige, 6,19

22) Karl-Johan Westberg, Sverige, 6,44

23) Johan Häggström, Sverige, 6,65

25) Anton Persson, Sverige, 7,38

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.