Thomas Eriksson, bakre raden till höger, är klar som ny vallare i landslaget. Foto: Bildbyrån.

VM-guldmedaljör klar som vallare i skidlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson riktade kritik när vallaren Rikard Andreasson petades från landslaget.

Nu är ersättaren klar:

Thomas ”Oljan” Eriksson.

61-åringen från Borlänge tog VM-guld på tremilen 1982 och värvas nu av det svenska skidlandslaget inför OS-säsongen som väntar.

– Han har jobbat i sportbutik de senaste åren och ville ut i hetluften igen. Väldigt kul att han sökte och han fick jobbet i hård konkurrens från många sökande med starka meriter. Ebba och Maja (Dahlqvist), som han i första hand kommer att valla för, tycker att lösningen blev riktigt bra, säger vallachefen Petter Myhlback i ett pressmeddelande.

Andersson kritisk tidigare

Ebba Andersson var kritisk när landslaget valde att byta med hennes personliga vallare Rikard Andreasson tidigare i år.

– Han är en väldigt viktig person för mig – som nu rycks i från mig. Och att då gå in i en OS-säsong känns inte så kul. Just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation, sade hon till Expressen i april.

Sedan tidigare är också Martin Norrgård klar som vallare för landslaget.

Hela vallateamet ser ut som följer: Petter Myhlback, Martin Norrgård, Thomas ”Oljan” Eriksson, Perry Olsson, Mats Eklund, Anders Niemi och Linus Rotter.

ARKIV: Ebba Anderssons succé i Ski Classics – vann långloppet (20 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.