Hanna Falk i Ulricehamns IF:s dräkt. Foto: Bildbyrån

Hanna Falk: ”Jag är sugen på långlopp”

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-åriga sprintspecialisten Hanna Falk lägger ner sin landslagskarriär. Nu är målsättningen att ta en plats i långloppscupen Ski Classics.

– Jag är sugen på att prova på långlopp, säger hon till SVT Sport.

Hanna Falk slutar med sprint – men inte med skidåkning. Målet är att ta en plats i något team i långloppscupen Ski Classics.

– Jag är sugen på att prova på långlopp. Men jag har ju haft problem med ryggen lite till och från så jag behöver ta ett grepp om det nu först och se vad det håller för.

– Men jag tror ju att det ska gå att åka skidor ett tag till. Det är den planen jag har och jag tror det kan fungera bra. Det krävs mycket av kroppen att köra sprint och satsa mot ett OS och jag känner att jag har fått ut det jag har där.

Motivationen för skidåkningen finns alltså fortfarande kvar för Falk, som har fyra individuella världscupsegrar i sprint på meritlistan.

– Jag känner mig inte helt klar. Jag hoppas att kroppen ska hålla så jag får chansen att åka något år till.

SVT sänder Ski Classics kommande säsong.

MER LÅNGLOPP: Lina Korsgren vann historiskt långa loppet: ”Fantastiskt” (27 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.