Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter petningen i OS – Falk osäker på framtiden: ”Inte riktigt funderat på hur det blir”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk lämnade OS ledsen och besviken sedan hon petats ur stafettlaget. En rejäl törn som gör att hon i dagsläget inte vet hur hennes framtida satsning kommer att se ut.
– Jag har inte riktigt funderat på hur det blir framöver. Jag vet ju bara att jag gillar att åka skidor och hoppas att jag kommer ha motivation och drivkraft kvar, säger Falk till SVT Sport.

Det blev en femteplats i sprinten i Pyeongchang för Hanna Falk, en prestation som hon är stolt över, men avslutningen på mästerskapet blev inte som hon hade tänkt. Falk petades i stafetten och i sprintstafetten och lämnade OS ledsen och besviken.

– Det var ett snopet slut för mig. Det kommer ta lite tid att smälta och jag kommer nog alltid att var lite besviken, det är jag nog om du frågar mig om tio år också, säger Falk.

Laddade på hemmaplan

Efter att ha landat hemma i Falun och fått tillbringa lite tid med familjen så är Hanna Falk ändå sugen på att tävla igen. Till helgen deltar hon i världscupsprinten i Lahtis, Finland.

– Jag var ledsen och besviken men det kan man ju inte vara hela livet liksom. Jag är i alla fall taggad på att göra en bra avslutning av säsongen, säger hon.

”Har inte riktigt funderat på hur det blir framöver”

Trots att det blir nya tävlingar i helgen så är inte Falk säker på hur den fortsatta satsningen kommer att se ut. Hon fick sig en rejäl törn under OS och det är först efter säsongen som hon kommer att börja blicka framåt ordentligt.

– Jag har inte riktigt funderat på hur det blir framöver, det får vara historia det som var hoppas jag. Jag vet ju bara att jag gillar att åka skidor och hoppas att jag kommer ha motivation och drivkraft kvar, säger hon.

Stina Nilsson: ”Jag känner mig sugen på att tävla igen”

Till sklillnad från Hanna Falk så hade Stina Nilsson ett succéartat OS med fyra medaljer. Efter en kort vila är Nilsson redan nu sugen på att tävla igen och har siktet inställt på sprintcupen. Med tre världscuptävlingar kvar ligger hon just nu på andraplats bakom Maiken Caspersen Falla. 

– OS var mitt stora mål och jag trodde att sprintcupen skulle vara avgjord nu och att det inte skulle vara någon möjlighet med en topplacering, säger Stina Nilsson.

Nilssons guldmedalj i OS kom just i den individuella sprinten och 24-åringen säger till SVT Sport att hon är osäker men hoppas att OS-formen håller i sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer