Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Hanna Falk. Foto: BIldbyrån

Dubbelt svenskt på pallen i Lahtis

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna levererar i världscupsprinten i Lahtis. Efter att tre svenskor tagit sig vidare till final så tog sig Stina Nilsson och Hanna Falk hela vägen upp på pallen. Nilsson tog andraplatsen och Falk tredjeplatsen bakom Maiken Caspersen Falla från Norge. Ida Ingemarsdotter slutade fyra.

– Maiken hade några meters försprång där. Det var absolut inte så att jag skulle ha fastnat bakom henne. Jag skulle ha haft alla möjligheter att komma förbi, om jag hade haft krafter kvar, säger Nilsson.

Nilsson som jagar totalsegern i sprintcupen låg inför dagens tävling på andra plats i sprintcupen, bara åtta poäng bakom OS-tvåan Maiken Caspersen Falla. Norskan som vann idag drygar nu ut ledningen i cupen och leder med 28 poäng före Nilsson när två tävlingar återstår.

– Jag är väldigt nöjd med att vara på prispallen i dag, säger Nilsson efter loppet.

Nilsson tog sig till en början vidare från en dramatisk kvartsfinal där det stora hemmahoppet Krista Pärmäkoski föll i sista kurvan. Pärmäkoski kom för nära Victoria Carl från Tyskland och båda föll och hamnade sist i heatet.

Skön revansch för Falk

Hanna Falk som var snabbast i kvalet vann även sin kvartsfinal i övertygande stil och såg stark ut genom hela tävlingen. Väl i finalen var trots allt Nilsson och Falla snäppet starkare och Falk fick kämpa mot Sandra Ringwald från Tyskland för att säkra tredjeplatsen.

– Kvalet gick väldigt bra för mig och efter det försökte jag kämpa i varje race. Jag är jätteglad över att vara trea i dag, säger Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.