Maja Dahlqvist och Stina Nilsson bildar ett stafettlag. Foto: Bildbyrån

Hanna Falk petas – här är söndagens stafettlag

Publicerad

Efter dagens sprint i Dresden där det blev svensk succé har längdlandslaget tagit ut fyra åkare till morgondagens sprintstafett. Par ett är Stina Nilsson och Maja Dahlqvist – par två är Jonna Sundling och Ida Ingemarsdotter. Därmed petas både Hanna Falk och Evelina Settlin

Det är mördande konkurrens när det kommer till det svenska stafettlaget inför VM. Samtliga av de som tävlar i Dresden nu har varit i final i världscupen i år, där suveränen Sitna Nilsson vunnit de fyra senaste.

Och när dagens eldprov varit, där det blev trippelt svenskt på pallen, har ett lag till morgondagens sprintstafett tagits ut.

Dagens etta och tvåa, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist, hamnar i lag ett. Lag två kommer att bestå av Dresdens trea Jonna Sundling och den rutinerade räven Ida Ingemarsdotter.

Därmed petas både Hanna Falk och Evelina Settlin.

Sprintstafetterna sänds i Kunskapskanalen med start 12.45, samt med fördröjning i SVT1 från och med ca. 13.00.

På herrsidan ser lagen ut som följande:

Lag 1: Gustaf Berglund/Johan Häggström

Lag 2: Gustav Nordström/Teodor Peterson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer