Hård: ”Jag har aldrig vunnit ett pris tidigare”

Publicerad

SVT Sports omtyckta kommentator Jacob Hård har vunnit pris. Hans och Eva Tillbergs dokumentär ”Toini” – om skidlegendaren Toini Gustafsson Rönnlund – har prisats på sportfilmsfestivalen i Kazan. – Jag är jätteglad och jättestolt, säger Jacob.

Dokumentären skildrar den svenska skiddrottningens resa från finländskt krigsbarn till dubbel OS-guldmedaljör och visades på SVT i julas.

– En stark historia. Jag tror hennes öde och bedrifter fascinerar. Jag hoppas att vi lyckades förmedla det, säger pristagaren.

Filmen vann i kategorin ”Olympic Games – Olympic Spirit”.

– Jag visste att jag var nominerad och vi anmälde filmen till några festivaler. Men det hade gått så lång tid, så det här var en glad överraskning, säger han.

För Jacob, som jobbat på SVT Sport sedan 1986, var det första priset som journalist.

– Jag har aldrig vunnit ett pris tidigare, så det känns extra kul. Jag var faktiskt en liten, liten del i stora journalistpriset när Radiosporten vann som redaktion. Jag tror det var 1984.

Blir det fler dokumentärer?

– Det hoppas jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer