Hård: ”Som en åsna mellan hötapparna”

Uppdaterad
Publicerad

Att Charlotte Kalla väljer att bryta sig ur det svenska längdlandslaget är överraskande, menar SVT Sports kommentator Jacob Hård. Men orsaken, den är solklar. ”Det var ju uppenbart förra säsongen att hon hamnade som en åsna mellan hötapparna – mellan landslagstränarna och sin personliga tränare”, säger Hård.

Efter en säsong som inte levde upp till de egna, och många andras förväntningar, väljer Charlotte Kalla nu att bryta med längdlandslagets träningsgrupp.

Just det, att resultaten inte blev som hon hade hoppats, tror Jacob Hård utlöste ett behov till förändring inför den kommande VM-säsongen.

Men det var inte ett väntat beslut.

– Jag blev väldigt överraskad. Det hade jag inte förväntat mig, och det är ju naturligtvis en stor förlust för landslaget och en förlust för de andra åkarna att inte ha Charlotte med, säger Hård och fortsätter:

– Hon är ju den givna värdemätaren på de tuffa träningspassen, att kunna se vilken fart hon håller och hur hårt hon tränar. För yngre åkare på väg fram är det väldigt viktigt.

Och för Charlotte själv, vad tror du att det betyder för henne att träna vid sidan av de andra?

– Det kanske betyder lite mer lugn och ro, lite mer tydlighet. Det var ju uppenbart förra säsongen att hon hamnade som en åsna mellan hötapparna – mellan landslagstränarna och sin personliga tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer