Oskar Svensson i dag. Foto: Bildbyrån.

Oskar Svensson vann – höll sitt löfte till Maja Dahlqvist

Uppdaterad
Publicerad

Det blev Oskar Svensson som spurtade hem herrarnas final i sprint när han höll Calle Halfvarsson bakom sig.

– Jag hade lovat Maja (Dahlqvist) att vinna om hon vann, säger Svensson till SVT Sport.

Efter att Maja Dahlqvist tagit hem damernas final var det dags för herrarna att göra upp i sprinten. Där var Oskar Svensson starkast.

Han tog hem tävlingen före bland annat tvåan Calle Halfvarsson och var både trött och glad när han tog till orda efteråt.

– Jag hade lovat Maja att vinna om hon vann, så jag kände mycket press innan. Men jag kände mig också stark, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag trodde på att jag kunde gå ifrån före upploppet. Annars brukar min taktik vara att vänta så länge som möjligt. Jag var väldigt revanschsugen efter i går.

”Vind i seglen”

SVT Sports expert Johanna Ojala uttalar sig om Svenssons seger.

– Kul att se att han vaknar till liv dels efter prologen, dels efter loppet i går. De senaste säsongerna har han inte haft vind i seglen. Nu hoppas jag att han får det, säger hon.

Ojala resonerar även kring Halfvarssons insats.

– Calle visar jävlar anamma och det var fint att se honom kötta på i dag. Det är bra att han tar chansen och går de här tuffa heaten. Han gör ett bra lopp och kan ta med sig alla taktiska bitar för att träna på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.