Oskar Svensson skrällvann i Ulricehamn. Foto: Bildbyrån.

Ny skräll av Oskar Svensson – vann sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Etta, tvåa, etta.

Oskar Svensson vann lördagens sprint efter en stark spurt.

– Jag mår otroligt bra, det kom lite som en chock, säger Oskar Svensson till SVT Sport.

I Tour de ski tog Oskar Svensson sin första seger i världscupen. Förra sprinten slog han till med en andraplats och i dag kommer ytterligare en seger – i fristil.

– Det är en skräll i skejt, vilket form han är i. Nu överraskar du helt Oskar, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

”Trodde det var kört”

Banan i Ulricehamn är smal och under dagen har det visat sig vara svårt att avancera från en placering längre bak i fältet. Svensson låg länge just längre bak i fältet, men i den sista lilla backen avancerade han till en fjärdeplats och fick fritt spår på upploppet.

– Jag trodde det var kört, jag var helt slut på toppen och var på väg att släppa. Sen får jag nya krafter när vi börjar nära oss mål och därifrån går allting perfekt, säger Svensson.

Och perfekt gick det. Från en fjärdeplats, in på upploppet, gjorde han en stark spurt som räckte hela vägen till seger.

– Jag insåg först när jag gick i mål att jag var först. Helt sjukt. Jag hade inga jättehöga förhoppningar i dag, jag var ganska nöjd att jag gick vidare från prologen.

Prickat formen inför VM

Det här är den sista världscuptävlingen det svenska laget gör innan VM och Svensson tar med sig en bra känsla mot mästerskapet.

– Jag åker med en helt annan känsla, det är väldigt häftigt. Det är väldigt kul att tävla just nu.

Marcus Grate tog sig till semifinal, men där fick han ett dåligt läge och kom sist. Även Erik Silfver tog sig vidare från kvalet och blev fyra i sin kvartsfinal.

Tvåa kom Gleb Retivykh och trea blev Federico Pellegrino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.