Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvin Anger och Lucas Chanavat hamnade i närkontakt under sprintfinalen.

Kläbo segare igen – Edvin Anger sist i ruffig final

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde gången den här vintern tog sig Edvin Anger till sprintfinal. Där slutade det med en sjätteplats efter armbågsruff med fransmannen Lucas Chanavat.

– Det blir en liten brottningsfajt. Det är svårt att åka skidor när man ska brottas samtidigt, säger Anger till Viaplay efteråt.

Edvin Anger hade en bra position i finalen, men i en kurva blev det trångt med framför allt fransmannen Lucas Chanavat. Åkarna sågs knuffa varandra axen mot axel och Anger tappade momentum och slutade sist i finalen.

– Jag vet inte vem det är som gör fel. Jag försöker gå ut men då trycker Kläbo tillbaka mig och då har jag ingen chans att gå ut. Och då kommer Chanavat på insidan och då går det bara åt helvete, säger Edvin Anger efteråt.

Han verkar samtidigt inte klandra de andra åkarna.

– Det är sprint. Jag hade gjort samma sak som honom. Det kanske inte blev så bra för någon av oss. Det är jävligt tråkigt.

”Vill upp på podiet nu”

Norske stjärnan Johannes Hösflot Kläbo åkte lekande lätt hem segern, före landsmannen Håvard Solås Taugböl och italienaren Federico Pellegrino.

20-årige Edvin Anger, som gör sin första VC-säsong har sedan innan två femteplatser och en fjärdeplats i sprint i vinter. Och är sugen på mer:

– Jag vet att det är bra att vara i final i en världscup med de bästa åkarna i världen men det suger så jävla hårt. Jag har varit här några gånger och jag vill upp på podiet nu. Det blir väl lägligt att ta det på VM, säger han.

KLIPP: Sundling vinner klart före Dahlqvist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling vann före Maja Dahlqvist

RESULTAT

Toblach, Italien, Världscupen

Herrar, sprint (f), final

1) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 2.30,58

2) Håvard Solås Taugbøl, do, 0,56

3) Federico Pellegrino, Italien, +0,72

4) Erik Valnes, Norge, +1,26

5) Lucas Chanavat, Frankrike, +2,74, 6) Edvin Anger, Sverige, +2,90.

Övriga svenska placeringar:

10) Johan Häggström

37) Calle Halfvarsson

39) Marcus Grate.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.