Stina Nilsson hoppas kunna göra ett avtryck i nya formatet av Tour de Ski Foto: Bildbyrån

Hoppfull Stina Nilsson inför nytt Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Skidlandslaget laddar för fullt inför årets skidhändelse i Lenzerheide. Flera masstarter i årets Tour de Ski, det kan vara ett recept på framgång för Stina Nilsson, i alla fall om man frågar Nilsson själv.

– Det finns absolut möjligheter till att jag kan göra det bra i från mig, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

I morgon drar det i gång. Tour de Ski 2019/2020 står för dörren och i schweiziska Lenzerheide pågår uppladdningen för fullt. Stina Nilsson är kanske det största svenska hoppet i touren och 26-åringen själv tror att det nya upplägget med fler masstarter kan passa henne bra.

– Jag tycker det är en spännande tour med många masstartslopp. Många typer av lopp som jag, på en bra dag kan gilla, och det finns absolut möjligheter till att jag kan göra det bra ifrån mig, säger Nilsson till SVT Sport.

”Får kämpa för sitt liv”

En kraftigt omdebatterad förändring i årets Tour de Ski är att den klassiska sistaetappen upp för Alpe Cermis numer är en masstart istället för jaktstart. Stina Nilsson, i motsats till många av medåkarna i landslaget, har inget negativt att säga om det nya formatet.

– De senaste åren har det känts ganska uppgjort redan innan loppet i gång. Men i en massstart så kan det vara ett ganska samlat fält inför backen och det kan bli en spännande kamp med sig själv med vilken fart man ska våga gå upp för backen. Man kämpar ju för sitt liv. Jag tror det kan bli riktigt spännande och mycket saker som kan ske i den backen, säger Nilsson till SVT Sport.

Det känns som att du gillar förändringarna?

–Jag är inte emot det är jag inte, säger Nilsson och ler.

Annars har Stina Nilsson säsongsstart varit kantad av skadeproblematik något Nilsson menar har påverkat uppladdningen inför Tour de Ski.

–Det har tyvärr påverkat min säsong ganska mycket och fortsätter göra det så jag försöker bara göra så bra jag kan sett till var jag står Det har inte varit optimalt men nu får jag bara ta mig an den utmaningen med så gott humör som möjligt, säger Nilsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.