Vägrar avslöja taktiken: ”Kan bli aktuellt”

Uppdaterad
Publicerad

Vallahaveriet i stafetten är glömt och förlåtet.

Vid lunchtid på lördag återupptar Ebba Andersson och Frida Karlsson den eviga jakten på Therese Johaug.

– Jag är otroligt revanschsugen. Det är ett bra tillfälle att använda gårdagens besvikelse som drivkraft, säger Ebba Andersson på fredagens presskonferens.

Det mesta talar för att lördagens tremil i klassisk stil på VM i Obersdorf blir en uppgörelse mellan suveränen Johaug och de två svenska utmanarna i Andersson och Karlsson. Precis som det brukar vara alltså.

Hur ska man då slå Johaug? Frida Karlsson gjorde det i fjolårets världscupavslutning i Holmenkollen.

– Det handlar alltid om att själv få ut sin bästa prestation. Jag kan inte påverka hur hon åker. Jag kommer fokusera på att komma in i åkningen bra och vara snabbtänkt. I morgon kommer jag att lägga en riktig plan, säger hon. 

Vägrar avslöja någonting

Det är inte helt otroligt att Karlsson och Andersson får samarbeta i jakten på Johaug. Även om svenskorna inte vill avslöja en tum av det taktiska upplägget.

– Nu har vi inte hunnit lägga någon gemensam plan inför i morgon. Vi sätter det säkert under kvällen. Är det så att det blir tillfälle att hjälpas åt så kan det absolut bli aktuellt, säger Ebba Andersson.

När Frida Karlsson den där gången för snart ett år sen knäckte Therese Johaug på hemmaplan hade hon bytt skidor efter halva loppet.

SVT: Kan det bli ett skidbyte igen?

– Ska jag stå här och avslöja taktiken?!, säger Karlsson och skakar på huvudet.

Nej, svenskornas plan för att slå Johaug förblir en hemlighet.

– Vi ska prata ihop oss ikväll hela laget. Det var ju ett vinnande drag sist så vi ska nog ha en bra klar plan för det när vi står på start i morgon, säger Frida Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.