Ingemarsdotters utbrott: ”Förbannad på Visnar”

Uppdaterad
Publicerad

Ida Ingemarsdotter åkte ut i Drammens sprint redan i kvartsfinal. Efteråt rasade hon mot slovenskan Katja Visnar.

– Jag är förbannad på Visnar, hur hon gör på upploppet. Jag tappar fart, säger Ingemarsdotter till SVT Sport.

Situationen Ida Ingemarsdotter syftar på var när Katja Visnar valde att åka utanför spåret till vänster, något som gjorde att Ingemarsdotter fick mindre plats under spurten. 

Svenskan missade sedan att ta sig vidare till semifinal och var arg efteråt.

– Jag är förbannad på Visnar, hur hon gör på upploppet. Jag förstår att hon inte har någon plats, men det är ingen plats där hon går. Jag tappar fart. Jag tyckte ändå att jag planerade loppet bra och hade bra kraft men det går inte när man inte har fritt spelrum.

Ska hon ha varning för det där?

– Jag tycker det är gränspuck faktiskt. Jag tar spåret, jag är före. Hon går bredvid och tror att hon ska kunna få plats där, men det gör hon inte.

VM-fyran Jonna Sundling, Hanna Falk och Johanna Hagström misslyckades också dem med att ta sig vidare till semifinal. Stina Nilsson och Maja Dahlqvist däremot vann sina kvartsfinalheat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.