Heidi Weng i världscupstävlingen i finska Lahti Foto: Bildbyrån.

Ingen Weng på landslagsläger

Uppdaterad
Publicerad

Heidi Weng är nästa norska åkare att tacka nej till lägret i Val Senales. ”Det har varit några personliga grejer som gjort att överskottet inte finns där” säger landslagstränaren Roar Hjelmeset till NRK.

Tidigare stod det klart att Therese Johaug inte åker med på landslagslägret med Norge.

Heidi Weng är nu nästa norska åkare som står över höghöjdslägret. Exakt varför hon väljer att avstå är inte uttalat men den norska damlandslagstränaren uppger att det rör som om privata saker.

– Heidi har tvivlat i flera månader om Val Senales är rätt för henne.  Hon har aldrig riktigt haft den perfekta känslan i Val Senales med sjukdomar och annat. Det har också varit några privata grejer som har gjort att att överskottet inte finns där, säger Roar Hjelmeset till NRK och betonar att det inte rör sig om sjukdom.

Oklart om Astrid Jacobsson

Även Astrid Uhrenholdt Jacobsson är tveksam inför lägret.

– Hon har inte känt sig 100 procent den senaste månaden . Men det är bestämt att Astrid reser dit är med i nio dagar.

De övriga damerna i norska landslaget följer med till Italien. Marit Björgen som efter Johaugs dopningskandal varit osäker på sin framtid, kommer till skillnad från i fjol vara med på lägret. Landslagstränaren tror att det kommer bli en annorlunda samling efter nyheten om Therese Johaugs positiva dopningstest.

– Alla är medvetna om situationen. Vi måste försöka följa vår plan, men det är klart att det kommer vara ett ämne som man kommer märka av under vår vistelse, säger han till NRK. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer