Blomquist: ”Ingen i världshistorien har varit så överlägsen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige norrmannen Johannes Hösflot Kläbo var än en gång överlägsen då det var sprint i världscuppremiären i finländska Ruka.

– Det är ingen i världshistorien som har varit så överlägsen som han är då han har bra dagar, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Kläbo har aldrig varit utanför pallen då han har tävlat i Ruka.

– Det är fantastiskt. Man får nypa sig i armen då man ser honom. Det är svårt att begripa att någon kan åka skidor så fort som han kan. Han är i en egen division, säger experten.

Segern ger honom ett perfekt utgångsläge i den inledande touren i världscupen.

– Han har visat att han är världens bästa sprinter och han börjar den här säsongen på bästa tänkbara sätt. Perfekt start för honom.

Själv är Kläbo rätt så ödmjuk i segerns stund.

– Bättre premiär än såhär går det inte att hoppas på. Det hade kunnat vara lite bättre förra helgen (i norska mästerskapen) men det tänker jag inte på nu. Väldigt kul att vara igång igen, säger han till SVT Sport.

Här är tjuvstarterna om skapade förvirring i herrsprinten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.