IOK komemr att minska platserna till OS 2022. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Uppgifter: IOK minskar antalet skidåkare till OS 2022

Uppdaterad
Publicerad

Till OS 2022 kommer den Internationella Olympiska Kommittén, IOK, att minska hur många längdskidåkare som varje land får ta ut.

Till OS 2022 ska antalet platser som varje längdlandslag får ta med minskas med fyra, från 20 till 16, skriver norska tidningen Dagbladet. Förutom en minskning med fyra platser, måste truppen nu fördelas jämnt, med åtta kvinnor och åtta herrar.

Sverige hade med 14 skidlöpare i OS i Pyeongchang, fördelade jämnt med sju herrar och sju damer, men Norge hade full trupp med 20 stycken, fördelade på nio damer och elva herrar.

Sverige hade samtidigt sex svenskor bland de 20 bästa i världscupen, där fjolårets stjärnskott Frida Karlsson inte var en av dessa. På herrsidan var det bara två svenska herrar som tog sig in topp 20, nämligen Calle Halfvarsson och Viktor Thorn.

Svenska OS-truppen i längdskidor 2018:

Damer:

Charlotte Kalla

Stina Nilsson

Hanna Falk

Ida Ingemarsdotter

Ebba Andersson

Anna Haag

Anna Dyvik

Herrar:

Marcus Hellner

Calle Halfvarsson

Teodor Peterson

Daniel Richardsson

Jens Burman

Oskar Svensson

Viktor Thorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet