Emil Iversen hoppar av världscupen Foto: Bildbyrån

Iversen hoppar också av världscupen – kör inte Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag kom nyheten om att den norske längdstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hoppar av alla världscuplopp året nu. Han har inte bestämt om han ska köra Tour de Ski eller inte, men hans lagkamrat Emil Iversen har bestämt sig – han blir borta tills efter touren.

– I år är det VM som gäller, säger han till NRK.

Johannes Hösflot Kläbo berättade att han hoppar över världscuptävlingarna i Davos och Dresden i december. Han kan återvända då Tour de Ski börjar på nyårsdagen.

Men en annan norsk stjärna återvänder tidigast efter Tour de Ski. Emil Iversen tycker att riskerna med att resa är för stora under coronapandemin.

– Jag känner att skidåkning inte är så viktigt i relation till den pandemi som nu härjar över hela världen. Alla måste göra sitt. Det här är viktigt för mig, säger Iversen.

Iversen siktar nu mot VM i Oberstdorf som börjar den 23 februari 2021.

– Det här kanske ger en möjlighet för oss (Iversen och Kläbo) att vara ännu bättre förberedda för att ta VM-medaljer. Därför är det inte värt att chansa som situationen är nu. I år är det VM som gäller och det går snabbt dit. Nu får vi också se hur det blir att träna mer istället för att åka alla lopp, säger Iversen.

KLIPP: Här tar Kläbo hem segern i Ruka (29 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.