Ole Morten Iversen var tidigare Stina Nilssons personliga tränare. Foto: Bildbyrån

Iversen om Nilsson: ”Det ökar våra chanser”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson ser ut att missa VM efter skadan i Otepää.

Mardrömsbeskedet väcker reaktioner i Norge – och vissa förhoppningar.

– Det är klart att om Stina inte kommer till start så ökar chanserna för alla andra, säger norske tränaren Ole Morten Iversen till NRK.

VM i Seefeld kan bli en stjärna fattigare i och med Stina Nilssons bristning i låret som hon ådrog sig i sprinten i estländska Otepää den gångna helgen.

– Normalt sett tar en sådan här skada mer än fyra veckor att komma tillbaka i från, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SVT Sport.

Att Sverige riskerar att tappa sitt största guldhopp på sprinten gör att det öppnar upp sig för konkurrenterna.

”Bara ledsen”

Den norske tränaren Ole Morten Iversen, som i fjol var svensk damtränare och personlig tränare för Stina Nilsson, tycker dock att skadebeskedet är väldigt tråkigt.

– Jag är bara ledsen. Jag vet hur mycket jobb hon har lagt ner för att vara i toppform till VM och står hon inte på startlinjen i VM är det otroligt tråkigt, säger han till NRK och fortsätter.

– Men det är klart att om Stina inte kommer till start så ökar chansen för alla andra, inklusive Sverige och Norge. Stina måste ses som favorit på sprinten, och när hon inte är med så öppnar det för de andra. Vi ska självklart kämpa om den platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.