Jens Burman föll i ny tung svenskdag

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen rolig dag för de svenska skidherrarna i Nove Mesto.

Jobbigast var det för Jens Burman.

Med ett par kilometer kvar att åka vurpade han.

Men han klarade sig oskadd.

För svenskt vidkommande var herrarnas jaktstart länge ganska odramatiskt.

De startade långt bak i fältet (Daniel Rickardsson startade först, 25:a, 2.17,7 efter Alexander Bolshunov) och ingen av dem var nära att blanda sig in i toppstriden.

Tappade balansen

Och med tanke på hur tungt det gått för hela det svenska laget under helgen var det ganska symptomatiskt det som inträffade med ett par kilometer kvar att åka. Då, i en nedförskurva, tappade Jens Burman balansen och föll rakt in i skyddsnätet som fanns nere vid diket.

Burman reste sig dock snabbt, med ett uppgivet leende och kämpade vidare i loppet.

Halfvarsson bäste svensk

Han åkte till slut i mål på 34:e plats.

Bäste svensk blev Calle Halfvarsson, som avancerade från 33:e till 19:e plats, 2.55 bakom segrande Alexander Bolshunov. Även Daniel Richardsson avancerade, till plats 22.

– Sköpnt att de åker upp si8g från ganska trista läge, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

I täten var Bolshunov helt överlägsen. I mål var han drygt 46 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo. Kläbo vann en spurtstrid mot två norska landsmän: Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.