Strandvall skällde ut Edin i spåret. Foto: SVT

Johan Edin utslagen med armbåge

Uppdaterad
Publicerad

Efter en masskrasch försvann Johan Edin från Lahtis sprint efter en armbåge i ansiktet. Och det osade långt efter att kvartsfinalen var körd.

Samtliga svenska herrar, Karl-Johan Westberg, Emil Jönsson, Johan Edin och Teodor Peterson försvann i kvartarna.

Johan Edin ledde ner mot upploppet men blev ikappgliden och i den sista kurvan stöp fyra av sex åkare, däribland Edin.

– Jag var före och var tvungen att hålla innern och de försökte hitta spår som inte fanns. Kände hur jag fick en armbåge i ansiktet, säger Edin som fick en rejäl utskällning av finländaren Matias Strandvall efteråt i snöyran.

– Det var väl så, säger Edin och vill inte utveckla vad Strandvall skrek för SVT Sport.

Fick en dask av Strandvall under intervjuen

Under intervjun med SVT gick Strandvall förbi och daskade till Edin på skuldrorna med med orden:

– Det var jävligt onödigt, jag kände att han drog mig i midjan. För mig är det rött kort, muttrade finländaren.

Emil Jönsson klarade sig till finalloppet med 0,03 marginal från kvalet i sin comeback efter sjukdomen under Tour de Ski. Han blev sist i sin kvartsfinal efter att ha blivt avhängd.

– Jag har gett upp den här säsongen men ser vad som behöver göras inför VM nästa år. Det är ju målgång uppe i backen. Det var tungt i dag, säger Jönsson om insatsen som kan läggas till förberedelserna inför nästa års mästerskap.

Pellegrino tappade greppet mot målet

När Federico Pellegrino åkte ner mot målet i ledning hade han i det läget säkrat sprintcupen, detta i kamp med fem norrmän.

Men den lever efter att tre norrmän glidit förbi italienaren den sista biten. Emil Iversen vann före Finn Haagen Krogh och Petter Northug.

– Jag förstår inte vad som händer. Det är helt fantastiskt, säger Iversen till NRK.

Krogh lyckades bli tvåa efter att ha varit fyra både i kvarten och semin. Det var första gången den här säsongen som Pellegrino besegrades i en fristilssprint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer