Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Hagström tårögd efter kvartsfinalen. Foto: SVT/Bildbyrån

Johanna Hagström tårögd efter sprinten: ”Mitt sämsta lopp”

Uppdaterad
Publicerad

Plats 30 i kvalet och utslagen i kvartsfinalen.

Det blev en tuff sprinttävling på hemmaplan för Johanna Hagström.

– Jag vet inte varför jag är så besviken, säger en tårögd Hagström till SVT Sport.

Johanna Hagström har presterat bra på sprinttävlingarna under säsongen och låg inför dagens lopp trea i sprintcupen. Men väl i Falun var det inget som stämde.

– Jag åker mitt sämsta lopp för säsongen. Det stämde bara inte i dag för mig. Jag tycker det svarar dåligt på växel tre. Prologen vet jag inte riktigt vad som händer, jag tycker inte jag åker så dåligt egentligen, säger en märkbart känslosam Hagström.

”Jag är inte där”

Sprintstjärnan kan dock inte sätta fingret på vad det var som inte fungerade, vilket hon själv beskriver som det jobbigaste.

– Hade jag vetat att jag hade dåliga skidor eller att det kändes dåligt, att jag kände mig seg. Men jag hade bra skidor och så, så det kanske är jobbigast. Jag är inte där. Jag var otroligt stum efter prologen och kvarten nu. Så tråkigt när det är den här stämningen, jag hade gärna velat åka vidare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.