Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Hagström slutade trea i Davos. Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Johanna Hagström trea i Davos världscupsprint

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvist och Emma Ribom saknades.

Men det blev ändå svenskt på pallen i dagens världscupsprint.

Johanna Hagström tog, efter en dramatisk spurt, tredjeplatsen.

– Otroligt skönt, säger hon.

Efter flera sjukdomsfall var det bara två svenskor som kom till start i dagens världscupsprint i Davos.

Men det räckte bra ändå. För Johanna Hagström, som hade fyra andraplatser som främsta världscupresultat inför loppet, slutade nämligen trea.

Fändrich vann

Hagström var snabbast i både kvartsfinalen och semifinalen och tog ledningen direkt i finalen., men släppte den ganska tidigt till norskan Tiril Udnes Weng som fick en liten lucka ner till Hagström i slutet av det första varvet.

Halvvägs in på det andra varvet blev Hagström även omkörd av den schweiziska hemmaåkaren Nadine Fändrich, som gick upp i ledningen och sedan tog segern efter en fin spurt.

– Väldigt kul att vinna här framför hemmapubliken, riktigt roligt, sade Fändrich i den officiella segerintervjun.

– I dag lände jag mig lite trött. Det är jobbigt med höjden, men jag kunde hantera det bra. Jag försökte spara kraft till den sista backen, och det fungerade bra.

Angers näst bästa resultat

Hagström såg ut att riskera att missa pallen, men tog efter en dramatisk spurtstrid tredjeplatsen, åtta hundradelar efter amerikanskan Jessie Diggins men en hundradel före Weng.

– Otroligt skönt att få åka bra här i Davos, det är ju en lite legendarisk arena, säger Hagström till SVT Sport.

På herrsidan tog Edvin Anger sin näst bästa plats i världscupkarriären, då han blev femma. Den finalen vanns av italienaren Federico Pellegrino, som slog Johannes Hösflot Kläbo i spurten och tog sin första världscupseger sedan nyårsdagen 2021, då han vann Tour de Ski-sprinten i Val Müstair. Fransmannen Lucas Chavanat blev trea.

KLIPP: Pellegrino spurtade ner Kläbo

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Resultat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.