Johansson Norgren bäst genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren, 35, är bäst genom alla tider i långloppscupen. I dag vann svenskan Ski Classic, sin 16:e seger, i österrikiska Seefeld.

För lite drygt en månad sedan tog Britta Johansson Norgren sin 15 seger i långloppscupen i italienska Livigno. Den segern innebar att hon tangerade schweiziskan Seraina Boners tidigare rekord över flest vinster.

I dag visade svenskan än en gång styrka när hon tog sin 16:e triumf och det innebär att hon är bäst av alla genom tiderna i långloppscupen.  Norrmannen Anders Aukland har även han 16 långloppssegrar, men en av dessa kom innan långloppscupen bildades.

Intensiv tävlingsperiod

Till slut var hon 27 sekunder före norskan Astrid Öyre Slind på en förkortad bana i österrikiska Seefeld. Justyna Kowalczyk blev trea.

Istället för 60 kilometer åkte damerna 40 kilometer på grund av den snömängd som vräkt ner i området senaste dygnen.

35-åringen, som vunnit totala cupen tre år i rad, leder årets upplaga på maximala 60 poäng.

Ski Classics inleddes med prolog i italienska Livigno i början av december och nu går tävlingen in i en intensiv tävlingsperiod med La Diagonela i Engadin i Schweiz om en vecka.  Sedan följer i tur och ordning Marcialonga och Toblach-Cortina, samt Jizerska Padesatka i Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.