Britta Johansson Norgren. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Johansson Norgren långt efter i Reistadsloppet

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren blev i januari den mest meriterade långloppsåkaren på damsidan någonsin när hon i Seefeld vann sitt 16:e världscuplopp i långlopp. Men i dag i säsongens elfte timme var svenskan långt efter vinnaren i det nordnorska loppet Reistadsloppet över 50 km. Men det räckte för att säkra totalcupen före norskan Astrid Öyre Slind.

Norskan Astrid Öyre Slind vann och var hela 11 minuter före Johansson Norgren som inte slutade bättre än 9:a. Bäste svensk blev istället Sofie Elebro som åkte in som sjua. 10:a blev Anna Jönsson Haag.

– Äntligen. Jag har gått en hel säsong utan seger, så nu är jag supernöjd. Det var en drömdag med vansinnigt fina förhållanden, sa vinnaren till NRK

Johansson Norgren säkrade totalsegern idag. Hon leder cupen på 1460 poäng medan Slind är tvåa på 1210 poäng. I siata loppet får vinnaren 200 poäng. Det avgörs i finska Ylläs Levi nästa lördag 13 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.