Johansson Norgren tvåa i Ski Classics – norskan överlägsen

Uppdaterad
Publicerad

Norskan Astrid Öyre Slind tog hem Årefjällsloppet, överlägset.

Kampen om andraplatsen blev helsvensk.

Britta Johansson Norgren åkte i från Ida Dahl på slutet och knep den.

Lina Korsgren var pigg i början och hjälpte till med dragjobbet i den klunga på fyra åkare som tidigt gick loss. Hon kroknade däremot senare och när knappt halva loppet var kört hade Korsgren tvingats släppa. Det hade flera andra åkare också, norskan Astrid Öyre Slind gick i från och ingen orkade följa.

Johansson Norgren hittade nya krafter

Efter 51,5 kilometers åkning hade norskan Öyre Slind ledningen med över fyra minuter. Ida Dahl tappade ganska tidigt täten och var redan vid 18 kilometer var hon 2,28 minuter bakom på en sjunde plats. Hon kom senare i kapp Johansson Norgren och många trodde nog att Dahl då skulle i från.

Anledningen var att Dahl bröt skidan tidigt i loppet och tvingades byta skida.

De två svenskorna följdes sedan åt, men istället var det Johansson Norgren som stack de sista kilometerna in mot mål, på de lättåkta partierna. Johansson Norgren blev tvåa, slagen med drygt fyra minuter, Dahl åkte in som trea, 30 sekunder bakom Johansson Norgren.

KLIPP: Norskan Astrid Öyre Slind tog hem Årefjällsloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.