Britta Johansson Norgren har vunnit Vasaloppet två gånger. Foto: Bildbyrån

Johansson Norgrens vändning: ”Inte redo att lägga av”

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att Britta Johansson Norgren skulle lägga skidorna på hyllan efter den gångna säsongen. Men veteranen ändrade sig i sista stund.

– Jag är inte redo att lägga av, det blir ett år till, säger hon till Östersunds-Posten.

Britta Johansson Norgren kan se tillbaka på en framgångsrik säsong. Den 36-åriga veteranen vann både Vasaloppet, hennes andra totalt, och långloppscupen i vilken hon blev historisk med flest antal segrar.

På förhand var tanken att den gångna säsongen också skulle bli den sista för Johansson Norgren, men svenskan ändrade sig i sista stund.

– Planen var att det skulle bli mitt sista år. Men jag är inte redo att lägga av, det blir ett år till. Jag är inte 20 längre, inte så ung, men den dagen jag lägger av så vill jag känna att jag gjort allting, säger hon till Östersunds-Posten.

Johansson Norgren valde 2015 att satsa på långlopp efter bland annat två stafettmedaljer i VM 2009 och 2011 och tre OS på sitt CV.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.